Over Shibaura

IHI Shibaura is opgericht in 1950 door twee firma’s, Toshiba (Tokyo-Shibaura-Engineering) en IHI (Ishikawajima Harima Industries). Oorspronkelijk gestart als fabrikant van zowel lichte als zware motoren. Pas in 1961 werd een tractorenfabriek voltooid waar trekkers tot 40 pk gebouwd werden, zowel in 2-wielige als 4-wielige uitvoering. In 1978 werd de eerste serie trekkers boven 50 pk in productie genomen. IHI Shibaura is dan ook een vrij jong bedrijf en naar Europese maatstaven ongelofelijk snel uitgebouwd.
Momenteel wordt gefabriceerd in drie fabrieken.
 
De tractorenfabriek in Matsumoto beslaat een oppervlakte van ca. 14 ha. 
Matsumoto tractorenfabriek    
 
De fabriek in Ashikaga, met een oppervlakte van ongeveer 2 hectare, produceert frontmaaiers en golfmachines. ln Okayama Saidaiji staat een fabriek met een oppervlakte van ca. 2 ha. waar de ozonapparatuur gebouwd wordt. 
Okayama Saidaiji fabriek : Ashikaga fabriek
 
Het hoofdkantoor van IHI Shibaura is gevestigd in Tokyo. 
Hoofdkantoor Tokyo
 
Moeder bedrijf IHI
IHI Shibaura behoort nu volledig tot het IHI concern. IHI is een toonaangevend Japans bedrijf op het gebied van luchtvaart, straalmotoren, krachtcentrales, bruggenbouw, industriële machines en scheepsbouw.

Shibaura producten
Shibaura heeft over een reeks van jaren een reputatie opgebouwd van pure kwaliteitsartikelen en is wereldwijd een belangrijk merk op het gebied van professionele tuin- en parkmachines. 
 
Het programma van Shibaura in Europa 
Een uitgebreid pakket Shibaura tuin-, park- en sportveldmachines (voor professioneel onderhoud)
Voor meer inlichtingen verwijzen wij u graag naar de uitgebreidere informatie per model.

Shibaura Europe B.V.
Om de klant goed van dienst te kunnen zijn is Shibaura Europe B.V. in april 1991 opgericht. Shibaura Europe B.V. werkt samen met gespecialiseerde dealers waar de Shibaura producten te verkrijgen zijn. Dit dealernetwerk draagt zorg voor de verkoop van alle Shibaura producten aan de eindgebruiker. Hierdoor krijgt u het beste advies, het beste product en tevens optimale service en onderdelenlevering.

Uiteraard bent u van harte welkom op ons bedrijf op het industrieterrein Bemmel-Huissen.